Lahodná bujabéza s mořskými plody

Lahodná bujabéza s mořskými plody - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory 1 ks
Celer - nať 0.5 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Hřebenatka 8 ks
Krabí maso mražené 125 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Mušle slávky 250 g
Okoun - filety 250 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 750 g
Rajčatová šťáva 500 ml
Rak říční 1 ks
Treska aljašská 250 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno bílé 375 ml
Vývar drůbeží 375 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.
  2. Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.
  3. Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.
  4. Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.