Lahodná bujabéza s mořskými plody
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory |
1 ks |
Celer - nať |
0.5 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hřebenatka |
8 ks |
Krabí maso mražené |
125 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Mušle slávky |
250 g |
Okoun - filety |
250 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
750 g |
Rajčatová šťáva |
500 ml |
Rak říční |
1 ks |
Treska aljašská |
250 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
375 ml |
Vývar drůbeží |
375 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 200 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.
- Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.
- Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.
- Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.