Lívance s lesním ovocem

Lívance s lesním ovocem - obrázek

Ingredience


Borůvky 200 g
Cukr krupice 40 g
Cukr vanilka 20 g
Jahody lesní 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Maliny 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Med včelí 100 g
Mléko plnotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Řecký jogurt 300 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Máslo v skleněné malé misce v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky a maliny očistíme, opláchneme a celé ovoce necháme také okapat.
  2. Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici, celé vejce, připravené máslo, vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladkou hmotu, do které přidáme nakrájené a okapané jahody, vařečkou zamícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout.
  3. Do pánve s rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců a pečeme je z jedné strany, otočíme a dopečeme také z druhé strany dozlatova. Hotové lívance až do podávání držíme teplé.
  4. Opečené lívance aranžujeme na talíře, na každý položíme lžíci jogurtu, ozdobíme připraveným ovocem, pokapeme teplým medem a hned podáváme.