Lívance s lesním ovocem
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Cukr krupice |
40 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jahody lesní |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Maliny |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
100 g |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Řecký jogurt |
300 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jahody očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a necháme okapat. Máslo v skleněné malé misce v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme vychladnout. Borůvky a maliny očistíme, opláchneme a celé ovoce necháme také okapat.
- Do misky prosejeme mouku spolu s kypřícím práškem. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici, celé vejce, připravené máslo, vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladkou hmotu, do které přidáme nakrájené a okapané jahody, vařečkou zamícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout.
- Do pánve s rozehřátým olejem lžící překládáme těsto na několik lívanců a pečeme je z jedné strany, otočíme a dopečeme také z druhé strany dozlatova. Hotové lívance až do podávání držíme teplé.
- Opečené lívance aranžujeme na talíře, na každý položíme lžíci jogurtu, ozdobíme připraveným ovocem, pokapeme teplým medem a hned podáváme.