Lín se žampionovou omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Lín 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Víno bílé 200 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
  3. Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.