Lín se žampionovou omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lín |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce lína osolíme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a másle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Výpek v pánvi zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zředíme trochou vody. Vmícháme nastrouhaný sýr, víno, smetanu, trochu citronové šťávy, sůl a pepř. Vše krátce povaříme.
- Potom přidáme na plátky nakrájené, předem podušené žampiony a rozšlehaný žloutek. Promícháme a omáčkou přelijeme porce lína.