Ryba na luskách
Ingredience
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
250 g |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
250 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar rybí |
0.4 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.
- Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.
- Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.
- Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.
- Ihned podáváme.