Ryba na luskách

Ingredience


Citronová šťáva 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 250 g
Filé z aljašské tresky 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 250 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Solamyl 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar rybí 0.4 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.
  2. Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.
  3. Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.
  4. Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.
  5. Ihned podáváme.