Paprikový halibut
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Halibut atlantický |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
100 g |
Paprika žlutá |
200 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.
- Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.
- Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.
- Ihned podáváme.