Paprikový halibut

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Halibut atlantický 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika červená 200 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 100 g
Paprika žlutá 200 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 kávová lžička
Víno bílé 0.1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.
  2. Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.
  3. Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.
  4. Ihned podáváme.