Mečoun v omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Filé z mečouna 4 plátek
Kari koření 2 kávová lžička
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou.
  2. Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut.
  3. Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou.