Mečoun v omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Filé z mečouna |
4 plátek |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou.
- Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut.
- Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou.