Česnekové tuňákové steaky

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Margarín 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák obecný 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě.
  2. Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme.
  3. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme.
  4. Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky.
  5. Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  6. Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut.
  7. Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran.
  8. Podáváme se zeleninou.