Česnekové tuňákové steaky
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Margarín |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák obecný |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Hlavičku česneku zabalíme do alobalu a necháme 45 minut v troubě.
- Papriku omyjeme a dáme k česneku na 20 minut do trouby. Jednou ji otočíme.
- Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu posekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme jader a nasekáme.
- Z trouby vyndáme papriku, sloupneme ji a odstraníme semínka. Nakrájíme na kostičky, s rajčaty a chilli papričkou vložíme do misky.
- Omyjeme koriandr, posekáme ho, přidáme k zelenině do misky, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
- Vyndáme z trouby česnek a necháme vychladnout. Do zeleninové směsi vytlačíme stroužky, promícháme a necháme přikryté v lednici uležet 60 minut.
- Lehce osolíme a opepříme rybí steaky. V pánvi rozehřejeme margarín, dáme do něj rybu a dvě minuty opékáme z obou stran.
- Podáváme se zeleninou.