Jelení guláš rychlý
Ingredience
Cibule |
200 g |
Feferony |
20 g |
Jelení kýta |
900 g |
Lečo sterilované |
150 g |
Olej olivový |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rohlíky bílé |
300 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
180 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
- Guláš podáváme s bílým pečivem.