Jelení guláš rychlý

Ingredience


Cibule 200 g
Feferony 20 g
Jelení kýta 900 g
Lečo sterilované 150 g
Olej olivový 60 ml
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Rohlíky bílé 300 g
Sůl 8 g
Sýr Eidam cihla 30% 180 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
  3. Guláš podáváme s bílým pečivem.