Jelení guláš s rajčaty

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 400 g
Jelení kýta 900 g
Kmín celý 3 g
Majoránka 3 g
Mouka polohrubá 30 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprikové lusky čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 250 g
Sádlo škvařené 120 g
Sůl 8 g
Veka 300 g
Voda pitná 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.
  3. Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.