Jelení guláš s rajčaty
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
400 g |
Jelení kýta |
900 g |
Kmín celý |
3 g |
Majoránka |
3 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprikové lusky čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
250 g |
Sádlo škvařené |
120 g |
Sůl |
8 g |
Veka |
300 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.
- V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.