Bramborka s jablky a švestkami

Ingredience


Brambory 6 ks
Jablka 1 ks
Mléko polotučné 200 ml
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Švestky 10 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oškrábeme brambory a nastrouháme je na hrubším struhadle. Vložíme do mísy, kde z nich lžící vybereme a vymačkáme přebytečnou vodu. V hrnku svaříme mléko a jakmile přijde k varu, vlijeme je na nastrouhané brambory. Posolíme je a vyklepneme do mísy k bramborům vejce. Sádlem vymažeme pečicí plech a bramborovou hmotu rozprostřeme po celé ploše pekáče.
  2. Jablko zbavíme jádřince, rozkrájíme na plátky a poklademe jimi hmotu na plechu. Švestky zbavíme pecek a rozkrájíme na kousky, které také rozložíme na povrchu bramborové hmoty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vložíme plech s bramborkou do trouby a pečeme, dokud se nevytvoří vypečené okraje a hmota nezezlátne.