Filé v parmezánu

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Filé rybí 750 g
Mandle mleté 50 g
Margarín 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pod studenou vodou opláchneme rybí filé, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehané vejce a ve třetím talíři smícháme parmezán s moukou a mandlemi. Přidáme do směsi sůl, pepř.
  3. Filé obalíme v mouce, poté vajíčkem a nakonec v parmezánu.
  4. Rozehřejeme ve woku margarín a dozlatova smažíme rybu. Jednou ji obrátíme.
  5. Citron rozdělíme na osminky a přidáme k rybě.
  6. Podáváme horké.