Filé v parmezánu
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Filé rybí |
750 g |
Mandle mleté |
50 g |
Margarín |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pod studenou vodou opláchneme rybí filé, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Do talíře dáme mouku, do dalšího rozšlehané vejce a ve třetím talíři smícháme parmezán s moukou a mandlemi. Přidáme do směsi sůl, pepř.
- Filé obalíme v mouce, poté vajíčkem a nakonec v parmezánu.
- Rozehřejeme ve woku margarín a dozlatova smažíme rybu. Jednou ji obrátíme.
- Citron rozdělíme na osminky a přidáme k rybě.
- Podáváme horké.