Žralok s omáčkou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sherry brandy |
0.1 l |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žraločí steak |
750 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
- Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla.
- Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme.
- Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.