Žralok s omáčkou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sherry brandy 0.1 l
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Žraločí steak 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  2. Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla.
  3. Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme.
  4. Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.