Palačinky s pikantní náplní

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko plnotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hrubá 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Jogurt bílý 250 g
Kapie 100 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň: Svíčkovou umyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky, přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek a cibuli, na kolečka nakrájenou papriku spolu s kapií, nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, dobře promícháme, misku přiklopíme a odložíme na 40 minut do lednice odležet.
  2. Těsto: Hrubou mouku, kypřící prášek prosejeme do vhodné nádoby, přidáme dvě lžíce oleje, rozklepneme vejce, vlijeme mléko, přisypeme sůl a suroviny vyšleháme na hladké tekoucí těsto, které přikryté odložíme na 15 minut odpočinout.
  3. Pánev zlehka potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme po celé ploše pánve těsto, opečeme, potom ho opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Pokračujeme v pečení do skončení těsta a upečené palačinky udržujeme teplé.
  4. Do hluboké pánve z misky přeložíme marinované maso se zeleninou a za občasného míchání pod poklici dusíme do změknutí masa, přibližně 10 minut.
  5. Připravené palačinky naplníme masovou náplní a rozdělíme podle porcí na talíře, každou porci ozdobíme lžící jogurtu a ihned podáváme.