Palačinky s pikantní náplní
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko plnotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hrubá |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Jogurt bílý |
250 g |
Kapie |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Náplň: Svíčkovou umyjeme, nakrájíme na tenké nudličky, dáme do misky, přidáme oloupaný, na tenké plátky nakrájený česnek a cibuli, na kolečka nakrájenou papriku spolu s kapií, nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, dobře promícháme, misku přiklopíme a odložíme na 40 minut do lednice odležet.
- Těsto: Hrubou mouku, kypřící prášek prosejeme do vhodné nádoby, přidáme dvě lžíce oleje, rozklepneme vejce, vlijeme mléko, přisypeme sůl a suroviny vyšleháme na hladké tekoucí těsto, které přikryté odložíme na 15 minut odpočinout.
- Pánev zlehka potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme po celé ploše pánve těsto, opečeme, potom ho opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Pokračujeme v pečení do skončení těsta a upečené palačinky udržujeme teplé.
- Do hluboké pánve z misky přeložíme marinované maso se zeleninou a za občasného míchání pod poklici dusíme do změknutí masa, přibližně 10 minut.
- Připravené palačinky naplníme masovou náplní a rozdělíme podle porcí na talíře, každou porci ozdobíme lžící jogurtu a ihned podáváme.