Knedlíčky z filé

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Filé z aljašské tresky 400 g
Pepř bílý 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 4 ks
Řeřicha 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 0.25 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z tresky nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozsekáme je s polovinou smetany a žloutky na kaši. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a vmícháme do kaše. Osolíme, opepříme a necháme odležet v lednici 30 minut.
  2. Bílé víno a 0,25 l vody ohřejeme v hrnci.
  3. Z rybí hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě 8 minut. Hotové vyndáme a udržujeme teplé.
  4. Na polovinu necháme vyvařit vývar v hrnci, přimícháme zbylou smetanu a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou citronovou šťávu a rybí knedlíčky ohříváme 3 minuty.
  5. Knedlíčky vyndáme z omáčky. Řeřichu omyjeme a natrháme a vmícháme do omáčky.
  6. Rozčtvrtíme rajčátka a podáváme s knedlíčky a omáčkou.