Knedlíčky z filé
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Filé z aljašské tresky |
400 g |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
4 ks |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
0.25 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z tresky nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozsekáme je s polovinou smetany a žloutky na kaši. Tuhý sníh vyšleháme z bílků a vmícháme do kaše. Osolíme, opepříme a necháme odležet v lednici 30 minut.
- Bílé víno a 0,25 l vody ohřejeme v hrnci.
- Z rybí hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je ve vroucí vodě 8 minut. Hotové vyndáme a udržujeme teplé.
- Na polovinu necháme vyvařit vývar v hrnci, přimícháme zbylou smetanu a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme zbylou citronovou šťávu a rybí knedlíčky ohříváme 3 minuty.
- Knedlíčky vyndáme z omáčky. Řeřichu omyjeme a natrháme a vmícháme do omáčky.
- Rozčtvrtíme rajčátka a podáváme s knedlíčky a omáčkou.