Zelený chřest s lososem
Ingredience
Chřest zelený |
1 kg |
Cukr krupice |
1 špetka |
Losos - filety |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.25 l |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.
- Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.
- Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.
- Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.
- Lososa podáváme s omáčkou.