Jelení guláš s kančím masem

Ingredience


Bramborový knedlík 600 g
Česnek 50 g
Cibule 700 g
Jalovec 3 g
Jelení maso 600 g
Jíška hotová tmavá 20 g
Kančí maso 400 g
Kmín celý 5 g
Nové koření mleté 3 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 150 g
Slanina vepřová 70 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
  3. Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.