Jelení guláš s kančím masem
Ingredience
Bramborový knedlík |
600 g |
Česnek |
50 g |
Cibule |
700 g |
Jalovec |
3 g |
Jelení maso |
600 g |
Jíška hotová tmavá |
20 g |
Kančí maso |
400 g |
Kmín celý |
5 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Slanina vepřová |
70 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení maso nakrájíme na kostky, prorostlejší kančí maso nakrájíme také na kostky, vepřovou slaninu na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu a osmahneme, přidáme cibuli a jakmile zezlátne, přidáme jelení i kančí maso, osmažíme, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, mletým jalovcem, novým kořením, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Nyní ochutíme česnekem, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.