Jelení guláš flambovaný
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory vařené |
600 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
300 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Jelení kýta |
900 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Martell cognac |
30 ml |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
80 g |
Olej olivový |
80 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
8 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Víno červené |
200 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme.
- Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve.