Jelení guláš flambovaný

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brambory vařené 600 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 300 g
Houby čerstvé 200 g
Jelení kýta 900 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Martell cognac 30 ml
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 80 g
Olej olivový 80 g
Pepř černý mletý 2 g
Rajčata 100 g
Sůl 8 g
Tymián čerstvý 3 g
Víno červené 200 ml
Vývar z hovězích kostí 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, polovinu oloupané cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, česnek prolisujeme, anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme polovinu másla, rozpustíme, přisypeme mrkev, drobnou cibuli, maso, osmažíme, polijeme koňakem a zapálíme. Jakmile koňak dohoří, podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, přidáme rajčata, česnek a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme. Mezitím vedle v pánvi na zbytku másla osmahneme slaninu, přidáme houby, kroužky cibule a krátce podusíme.
  3. Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, které přelijeme houbovou směsí z pánve.