Smažení okouni
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Okoun říční |
800 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, vykuchané okouny omyjeme a podélně rozdělíme na poloviny. Osolíme a obalíme v mleté paprice, hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- Obalené ryby smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s dílkem omytého citronu.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.