Plněné zapečené palačinky

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Sůl 0.5 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Hovězí maso mleté 500 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Rajčata 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné kuchyňské nádoby prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, sůl, rozklepneme vejce, vylijeme mléko a suroviny prošleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a odložíme na 15 minut odležet.
  2. V hrnci rozpálíme olej, česnek oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, vložíme na rozpálený olej, necháme provonět a hned přisypeme nakrájená rajčata, tence nakrájenou papriku, vše podusíme asi 5 minut, potom přidáme mleté maso, dochutíme solí, pepřem, podle vlastní chuti dochutíme chilli kořením a vše spolu za občasného míchání dusíme přibližně 20 minut doměkka.
  3. Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme těsto, pánvi zatočíme, těsto se rozlije po celém dně a na středně silném ohni opékáme jednu stranu, potom otočíme a palačinku dopečeme na druhé straně. Pečeme do skončení těsta a palačinky udržujeme do jejich podávání teplé.
  4. Opečené palačinky naplníme náplní, zavineme a skládáme do olejem vymazané zapékací mísy, hustě je posypeme nastrouhaným sýrem a mísu vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme 30 minut.
  5. Hotové vytáhneme z trouby, rozdělíme podle porcí na talíře a ihned podáváme.