Jelení guláš s jehněčím masem

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 250 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Jehněčí maso 300 g
Jelení maso 700 g
Jíška hotová tmavá 30 g
Kmín celý 3 g
Paprika mletá sladká 20 g
Protlak rajčatový 80 g
Sádlo škvařené 100 g
Sůl 8 g
Zelí kysané 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
  2. V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
  3. Guláš podáváme s vařenými bramborami.