Jelení guláš s jehněčím masem
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
250 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Jehněčí maso |
300 g |
Jelení maso |
700 g |
Jíška hotová tmavá |
30 g |
Kmín celý |
3 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Sůl |
8 g |
Zelí kysané |
60 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jelení a jehněčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- V hrnci na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, zelí a dusíme téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
- Guláš podáváme s vařenými bramborami.