Kančí guláš na rumu
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
360 g |
Cibule |
900 g |
Kančí maso |
900 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika mletá pálivá |
5 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rum |
200 ml |
Slanina vepřová |
300 g |
Sůl |
8 g |
Víno červené |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kančí přední maso zbavíme všech blan, úponů a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vepřovou slaninu bez kůže na drobné kostičky.
- Do rozpáleného hrnce nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a rumem a podusíme pod pokličkou až do vydušení tekutiny. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkou vodou, provaříme, hustotu regulujeme horkou vodou a dodusíme doměkka.
- Hotový guláš podáváme s tmavým chlebem.