Kančí guláš na rumu

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 360 g
Cibule 900 g
Kančí maso 900 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika mletá pálivá 5 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Rum 200 ml
Slanina vepřová 300 g
Sůl 8 g
Víno červené 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí přední maso zbavíme všech blan, úponů a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vepřovou slaninu bez kůže na drobné kostičky.
  2. Do rozpáleného hrnce nasypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a rumem a podusíme pod pokličkou až do vydušení tekutiny. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme horkou vodou, provaříme, hustotu regulujeme horkou vodou a dodusíme doměkka.
  3. Hotový guláš podáváme s tmavým chlebem.