Filé ve šťovíku
Ingredience
Kambala |
750 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Šťovík |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.125 l |
Vývar rybí |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
- Oloupeme a nasekáme šalotku.
- Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
- Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
- Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.