Filé ve šťovíku

Ingredience


Kambala 750 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Šalotka 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Šťovík 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.125 l
Vývar rybí 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filé z kambaly omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Šťovík umyjeme, stonky odštípneme a lístky nakrájíme na nudličky.
  2. Oloupeme a nasekáme šalotku.
  3. Máslo rozehřejeme v pánvi a osmahneme šalotku. Přidáme tři čtvrtiny štovíkových nudliček a podusíme 3 minuty. Přilijeme rybí vývar a bílé víno. Necháme povařit a stáhneme plamen. Do horkého vývaru vložíme rybí filé a necháme 1 minutu prohřát. Vyndáme a odložíme do tepla.
  4. Vývar necháme provařit, přidáme šlehačku a necháme odpařit, dokud nevznikne omáčka. Osolíme a opepříme.
  5. Štovíkovou omáčkou přelijeme rybu a posypeme zbytkem šťovíkových nudliček.