Mořský jazyk se šafránem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kerblík |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mořský jazyk |
600 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
1 l |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.
- Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.
- Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.
- Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.
- Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.
- Podáváme k rybě.