Mořský jazyk se šafránem

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kerblík 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mořský jazyk 600 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 1 l
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské jazyky opláchneme a osušíme. Pokapeme třemi čtvrtinami citronové šťávy, osolíme a opepříme.
  2. Oloupeme a nasekáme cibuli. Okurku oloupeme, rozpůlíme ji podélně a odstraníme jádra. Dužinu nakrájíme na kostky.
  3. Máslo rozehřejeme v hrnci, podusíme cibuli a okurku, zaprášíme šafránem a necháme zesklovatět. Podlijeme rybím vývarem, přidáme smetanu, sůl a pepř. Uvedeme do varu a do vařící omáčky vložíme rybu.
  4. Hrnec odstavíme a necháme rybu dojít 6 minut. Poté rozdělíme na talíře.
  5. Kerblík omyjeme a otrháme lístky. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme zbytek citronové šťávy a posypeme kerblíkem.
  6. Podáváme k rybě.