Mléčný chléb - malý bochník

Mléčný chléb - malý bochník - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mléko polotučné 2.4 dl
Mouka pšeničná hladká 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami
  2. a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  5. Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
  6. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.