Mléčný chléb - malý bochník
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
2.4 dl |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami
- a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.