Cmunda po kaplicku (minutka)

Cmunda po kaplicku (minutka) - obrázek

Ingredience


Brambory 1700 g
Česnek 20 g
Cibule 100 g
Cukr krupice 120 g
Kmín celý 2 g
Majoránka 1 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 20 g
Tuk 300 g
Vejce slepičí 80 g
Vepřový bok uzený 1000 g
Voda pitná 200 ml
Zelí kysané 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
  2. Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.
  3. Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).
  4. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.
  5. Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.