Cmunda po kaplicku (minutka)
Ingredience
Brambory |
1700 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
120 g |
Kmín celý |
2 g |
Majoránka |
1 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
300 g |
Vejce slepičí |
80 g |
Vepřový bok uzený |
1000 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zelí kysané |
900 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Opláchnuté brambory na jemno nastrouháme, necháme ustát a scedíme vodu. Do brambor přimícháme prosátou mouku, vejce, mléko, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
- Těsto lijeme na tukem vymazanou, horkou pánev a bramboráky po obou stranách pečeme dozlatova. Nepřipravujeme je předem, ztratily by křehkost.
- Uzený bůček opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme a zbavíme žeberních kostí. Při podávání maso krájíme přes vlákno (2ks na 1 porci).
- Kysané zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme pod poklicí doměkka. K poloměkkému zelí přidáme na drobno nakrájenou cibuli osmahnutou s prosátou moukou na tuku, rozmícháme, osolíme a ochutíme cukrem.
- Porci bramboráku (2ks) potřeme zelím, do středu položíme plátek vařeného bůčku, přeložíme jako omeletu a ihned podáváme.