Chléb hnědý - malý bochník

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mléko plnotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka žitná celozrnná 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.75 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku nasypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
  2. Do jednoho rohu dáme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky a zapneme.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.