Chléb hnědý - malý bochník
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko plnotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka žitná celozrnná |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.75 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku nasypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
- Do jednoho rohu dáme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.