Hnědý chléb - velký bochník
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko plnotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka žitná celozrnná |
600 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3.75 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, k ní přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.