Kančí guláš s rajčaty a paprikami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 700 g
Jíška instantní 25 g
Kančí maso 900 g
Kečup 80 g
Paprika červená 200 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Rajčata 250 g
Sádlo škvařené 100 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.
  3. Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.
  4. V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.
  5. Guláš podáváme s dušenou rýží.