Kančí guláš s rajčaty a paprikami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
700 g |
Jíška instantní |
25 g |
Kančí maso |
900 g |
Kečup |
80 g |
Paprika červená |
200 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Rajčata |
250 g |
Sádlo škvařené |
100 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné přední kančí maso nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kratší proužky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Přidáme papriky, rajčata a podusíme ve vlastní šťávě.
- Jakmile se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou paprikou, přidáme kečup, česnek, podlijeme pivem, horkou vodou, provaříme, zahustíme jíškou, podle chuti dosolíme a dodusíme.
- V pánvi částečně rozškvaříme kostičky slaniny, přilijeme do guláše, provaříme a odstavíme.
- Guláš podáváme s dušenou rýží.