Grilovaný ananas s granitou
Ingredience
Ananas |
400 g |
Cukr třtinový |
100 g |
Cukr krupice |
250 g |
Limetková kůra |
20 g |
Limetková šťáva |
250 ml |
Máta |
30 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Vodka |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs zahříváme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni povaříme 5 minut, sejmeme, vmícháme nasekanou mátu a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí scedíme, přilijeme limetkovou šťávu a vodku, přelijeme do mísky a necháme 4 hodiny mrazit. Po 4 hodinách vyjmeme a necháme 15 minut rozmrznout, vložíme do mixéru a mixujeme, dokud hmota nezměkne a nezesvětlá. Poté vrátíme do misky a do mrazáku.
- Ananas oloupeme, čistým nožem nakrájíme na kostky, napícháme na jehly, obalíme v cukru a grilujeme za častého otáčení 5 minut. Podáváme s kopečkem granity.