Grilovaný ananas s granitou

Ingredience


Ananas 400 g
Cukr třtinový 100 g
Cukr krupice 250 g
Limetková kůra 20 g
Limetková šťáva 250 ml
Máta 30 g
Voda pitná 0.5 l
Vodka 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme granitu. Do hrnce vložíme cukr, vodu a kůru z limetky a směs zahříváme, až se cukr rozpustí. Na mírném ohni povaříme 5 minut, sejmeme, vmícháme nasekanou mátu a necháme vychladnout.
  2. Po vychladnutí scedíme, přilijeme limetkovou šťávu a vodku, přelijeme do mísky a necháme 4 hodiny mrazit. Po 4 hodinách vyjmeme a necháme 15 minut rozmrznout, vložíme do mixéru a mixujeme, dokud hmota nezměkne a nezesvětlá. Poté vrátíme do misky a do mrazáku.
  3. Ananas oloupeme, čistým nožem nakrájíme na kostky, napícháme na jehly, obalíme v cukru a grilujeme za častého otáčení 5 minut. Podáváme s kopečkem granity.