Celozrnný chléb - malý bochník

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Droždí sušené 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mléko plnotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka žitná celozrnná 450 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu s citronovou šťávou, pak přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  2. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  4. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.