Zeleninová parma

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Čekanka 500 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Margarín 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Parma 1 kg
Pepř bílý 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchneme a osušíme vykuchané a vyčištěné parmy. Do břišních dutin dáme bazalku. Máslo rozmačkáme a prolisujeme do něj česnek. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme a dáme do břišních dutin.
  2. Čekankové puky očistíme, rozčtvrtíme a zbavíme zbytků kořene a nastrouháme na nudličky. Opereme je a necháme okapat.
  3. Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme čekanku a 10 minut dusíme.
  4. Předehřejeme na 180°C troubu. Zeleninu podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a vložíme do ní ryby. Poklademe máslovými vločkami a pečeme 50 minut v troubě.
  5. Poté ryby ihned podáváme.