Zeleninová parma
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Čekanka |
500 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Margarín |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Parma |
1 kg |
Pepř bílý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchneme a osušíme vykuchané a vyčištěné parmy. Do břišních dutin dáme bazalku. Máslo rozmačkáme a prolisujeme do něj česnek. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a promícháme a dáme do břišních dutin.
- Čekankové puky očistíme, rozčtvrtíme a zbavíme zbytků kořene a nastrouháme na nudličky. Opereme je a necháme okapat.
- Oloupeme a na kroužky nakrájíme cibuli. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku. Přidáme čekanku a 10 minut dusíme.
- Předehřejeme na 180°C troubu. Zeleninu podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme a vložíme do ní ryby. Poklademe máslovými vločkami a pečeme 50 minut v troubě.
- Poté ryby ihned podáváme.