Palačinkové nudle se sýrem feta
Ingredience
Cibulka jarní |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Olivy černé |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vhodné kuchyňské nádoby prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, dvě lžíce oleje, vejce, mléko. Šlehačem suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut.
- V pánvi rozpálíme malé množství oleje, naběračkou vylijeme těsto po celé ploše pánve a a na středně vysoké teplotě opečeme spodní část, otočíme a dopečeme horní část palačinky. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Když máme všechny palačinky hotové, tak je zavineme a nakrájíme na plátky široké 2 cm.
- Máslo rozehřejeme v pánvi, vlijeme smetanu, přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku, petrželovou nať, podle chuti osolíme, opepříme, nadrobíme sýr feta a přivedeme k varu.
- Do pánve s připravenou omáčkou přidáme nakrájené palačinky, opatrně zamícháme, dostatečně prohřejeme.
- Pokrm rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme olivami a servírujeme.