Palačinkové nudle se sýrem feta

Ingredience


Cibulka jarní 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Olivy černé 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 300 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vhodné kuchyňské nádoby prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, dvě lžíce oleje, vejce, mléko. Šlehačem suroviny vyšleháme na hladké těsto, které odložíme na 15 minut.
  2. V pánvi rozpálíme malé množství oleje, naběračkou vylijeme těsto po celé ploše pánve a a na středně vysoké teplotě opečeme spodní část, otočíme a dopečeme horní část palačinky. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Když máme všechny palačinky hotové, tak je zavineme a nakrájíme na plátky široké 2 cm.
  3. Máslo rozehřejeme v pánvi, vlijeme smetanu, přidáme drobně nakrájenou jarní cibulku, petrželovou nať, podle chuti osolíme, opepříme, nadrobíme sýr feta a přivedeme k varu.
  4. Do pánve s připravenou omáčkou přidáme nakrájené palačinky, opatrně zamícháme, dostatečně prohřejeme.
  5. Pokrm rozdělíme na talíře, každou porci ozdobíme olivami a servírujeme.