Italský chléb
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
350 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Polenta |
150 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.75 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Mouku smícháme s polentou a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.