Italský chléb

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 350 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Polenta 150 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.75 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Mouku smícháme s polentou a přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  2. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  4. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.