Chléb se semínkovou směsí
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Lněné semínko |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
200 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Slunečnice - semena |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.