Chléb se semínkovou směsí

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Lněné semínko 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická 200 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Slunečnice - semena 2 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.