Vícezrnný chléb se semínky
Ingredience
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Mouka ječná |
100 g |
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
250 g |
Mouka z prosa |
100 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.