Vícezrnný chléb se semínky

Ingredience


Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Droždí sušené 2 kávová lžička
Mouka ječná 100 g
Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická 250 g
Mouka z prosa 100 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Všechny tři druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  2. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  3. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
  4. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.