Třešňové semifreddo

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Smetana 12% (konzumní) 400 ml
Třešně 1 kg
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
  2. Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
  3. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.
  4. Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.
  5. Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.