Třešňové semifreddo
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
400 ml |
Třešně |
1 kg |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Třešně vypeckujeme, hrst si odložíme stranou a zbytek dáme do velkého hrnce. Smícháme se smetanou, polovinou cukru a přivedeme k varu. Provaříme zvolna asi 5min. Poté rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- Vrátíme do hrnce. Část horké směsi v misce rozmícháme se žloutky, našleháme a přelijeme zpět do hrnce. Hmotu vaříme cca 5min dokud nezačne tuhnout. Poté ji přelijeme do mísy, zakryjeme fólií a necháme vychladnout.
- Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vmícháme pomalu k vychladlému krému.
- Potravinářskou fólií vyložíme hranatou formu, přelijeme do ní hmotu, zakryjeme a dáme na 3hodiny mrazit. Vmícháme zbylé třešně a dáme na dalších min. 8hodin do mazničky.
- Semifreddo podáváme nakrájené mezi vaflovými oplatky.