Čerstvé meruňky smažené v těstíčku

Ingredience


Meruňky 600 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Olej rostlinný 100 ml
Mouka polohrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 70 ml
Cukr moučkový 70 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, obalíme v hladké mouce a namáčíme v těstíčku.
  2. Meruňky usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.
  3. Těstíčko připravíme smícháním polohrubé mouky s rozšlehanými vejci, solí, smetanou a vínem.