Plátky jablek v pivním těstíčku
Ingredience
Jablka |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
70 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mouka polohrubá |
250 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Cukr moučkový |
80 g |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.
- Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.