Plátky jablek v pivním těstíčku

Ingredience


Jablka 600 g
Mouka pšeničná hladká 70 g
Olej rostlinný 100 ml
Cukr vanilka 1 ks
Mouka polohrubá 250 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 100 ml
Cukr moučkový 80 g
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.
  2. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.