Plněné rohlíky ze sýrového těsta

Ingredience


Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Párky jemné 200 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na válu zpracujeme těsto z mouky, změklého másla, soli a jemně strouhaného sýra. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladničce.
  2. Z těsta vyválíme placku, rádýlkem nakrájíme kosodélníky, každý poklademe polovinou párku a svineme do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky urovnáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehanými žloutky a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme teplé.