Palačinky s tuňákem
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka polohrubá |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Ořechy lískové |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout.
- Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé.
- Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř.
- Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut.
- Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme.