Palačinky s tuňákem

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka polohrubá 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Ořechy lískové 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 300 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Tuňák v oleji 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout.
  2. Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé.
  3. Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř.
  4. Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut.
  5. Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme.