Chléb se sýrem a vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Mléko plnotučné sušené 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 200 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 75 g
Stilton 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout