Chléb se sýrem a vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné sušené |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná celozrnná |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
75 g |
Stilton |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout