Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Máta |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné sušené |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Sýr bílý jadel 38% |
150 g |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.