Kyperský chléb se sýrem Jadel a mátou

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Máta 3 polévková lžíce
Mléko polotučné sušené 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 450 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
Sýr bílý jadel 38% 150 g
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nakrájíme na velmi malé kousky.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl, kousky sýra a mátu. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.