Palačinky řecké
Ingredience
Chilli paprička |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Meloun vodní |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Olivy nakládané |
200 g |
Oregano sušené |
10 g |
Špenátové listy mražené |
300 g |
Sýr Feta |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.
- Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.
- Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.
- Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.