Palačinky řecké

Ingredience


Chilli paprička 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko plnotučné 5 dl
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 1 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Meloun vodní 400 g
Mouka pšeničná hladká 400 g
Olej olivový extra panenský 1 dl
Olivy nakládané 200 g
Oregano sušené 10 g
Špenátové listy mražené 300 g
Sýr Feta 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Meloun oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr, celé, vypeckované olivy, polijeme olivovým olejem a vše zlehka promícháme. Odložíme stranou na další použití.
  2. Mouku prosijeme spolu s kypřícím práškem do misky, přidáme sůl, pepř, chilli koření, vejce, přilijeme pomerančovou šťávu, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a šlehačem všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu. Misku přikryjeme a těsto necháme 15 minut odležet.
  3. Pánev mírně potřenou olejem rozpálíme, na dno nalijeme těsto, na středně silném ohni dozlatova opečeme palačinky po obou stranách. V pečení pokračujeme až do spotřebování všeho těsta a palačinky udržujeme po celou dobu teplé.
  4. Hotové palačinky hned upravíme na talíře, naplníme připravenou náplní z melounu a sýru, přiklopíme a každou porci posypeme oreganem. Ihned podáváme.