Kotlety zapékané s brambory a majoránkou
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vepřové kotlety |
600 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvaříme brambory ve slupce.
- Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.
- Nakonec vše zasypeme majoránkou.
- Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.