Palačinky plněné fazolemi
Ingredience
Kečup ostrý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko plnotučné |
5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Fazole bílé v chilli omáčce |
500 g |
Fazole červené sterilované |
500 g |
Jogurt bílý |
300 g |
Kopr čerstvý |
30 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
- Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.
- Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.
- Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.