Palačinky plněné fazolemi

Ingredience


Kečup ostrý 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko plnotučné 5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Fazole bílé v chilli omáčce 500 g
Fazole červené sterilované 500 g
Jogurt bílý 300 g
Kopr čerstvý 30 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
  2. Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.
  3. Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.
  4. Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.