Telecí plec na víně se žampiony
Ingredience
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
220 ml |
Máslo čerstvé |
160 g |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
Víno bílé |
220 ml |
Žampiony čerstvé |
170 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
- Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
- K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
- Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.