Telecí plec na víně se žampiony

Ingredience


Bazalka 0.5 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 220 ml
Máslo čerstvé 160 g
Mouka pšeničná hladká 60 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 120 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí plec 600 g
Víno bílé 220 ml
Žampiony čerstvé 170 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
  2. Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
  3. K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
  4. Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.