Chléb mrkvový s kmínem
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká |
450 g |
Mrkev kořen |
175 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.4 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
- Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
- Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
- Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.