Chléb mrkvový s kmínem

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Droždí sušené 1 kávová lžička
Kmín celý 1 kávová lžička
Kmín mletý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká 450 g
Mrkev kořen 175 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno.
  2. Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme nastrouhanou mrkev, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme kmín a vše poprášíme droždím.
  3. Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  4. Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
  5. Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.