Chléb bez droždí
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko - podmáslí |
285 ml |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Soda jedlá |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.
- Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.
- Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.
- Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.
- Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.