Chléb bez droždí

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mléko - podmáslí 285 ml
Mouka pšeničná hladká 400 g
Soda jedlá 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.
  2. Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.
  3. Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.
  4. Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.
  5. Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.