Pikantní kukuřičný chléb s chilli
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Kapie |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka kukuřičná |
225 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kapii omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na velmi malé kousky. Stejně najemno nakrájíme i chilli papričku.
- V míse smícháme oba druhy mouky, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V druhé míse ušleháme vejce, mléko a jogurt.
- V míse s moukou uděláme uprostřed důlek a do něj nalijeme jogurtovou směs. Potom přidáme nakrájenou kapii, chilli papričku a rozpuštěné máslo, mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí v těsto.
- Těsto dáme do pečicí nádoby z domácí pekárny a nádobu vložíme do přístroje. Nastavíme základní program pečení, čas 50 minut a zapneme. Propečení chleba kontrolujeme dřevěnou špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud zůstane po vytažení čistá a suchá, je chléb upečený, bude-li na ní po vytažení těsto, pak pokračujeme v pečení.
- Když je chlénb upečený, vypneme přístroj a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb z ní opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.