Krevetové topinky se sezamem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 3 krajíc
Krevety tygří - loupané 115 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Olej arašídový (podzemnicový) 150 ml
Olej sezamový 0.5 kávová lžička
Omáčka chilly 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 0.5 kávová lžička
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor celý 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
  2. Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.
  3. Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.
  4. Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.
  5. Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.