Krevetové topinky se sezamem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
3 krajíc |
Krevety tygří - loupané |
115 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Olej arašídový (podzemnicový) |
150 ml |
Olej sezamový |
0.5 kávová lžička |
Omáčka chilly |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
0.5 kávová lžička |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor. Smícháme s chilli omáčkou a limetkovou šťávou.
- Vařené vyloupané krevety, najemno nasekaný stroužek česneku, malé vejce, kukuřičný škrob a sójovou omáčku rozmixujeme na jemnou kaši. Tou namažeme krajíce bílého chleba a posypeme sezamovými semínky.
- Z krajíců odkrojíme kůrky a každý rozřízneme na čtyři trojúhelníky.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej. Připravené chlebové trojúhelníky zprudka smažíme asi 4-5 minut, nejprve namazanou stranou dolů. Když jsou topinky z obou stran opečené dozlatova, osušíme je na papírovém ubrousku a udržujeme v teple.
- Podáváme horké s pikantní omáčkou v menší misce.